esmaspäev, 22. oktoober 2018

OLI VÄGA VAHVA LAAGER


Koolivaheaeg ongi käes! Tähistame seda laagriga. Alustuseks on tarvis võileivad valmis saada, sest koolitoidust on juba palju aega möödas- kõhud on kõigil tühjad.
Laagri läbiviijad tutvustavad laagris toimuvaid töötubasid ja laagri reegleid.


Kauaaegne noorkotkas, Artur,  tuli otse Kuperjanovist ajateenistuselt mõneks tunniks  et laagrilapsed üle vaadata ja õpetada rivi elemente.


 Meisterdamise töötuba- juhendasin mina ja abiliseks oli  tubli kodutütar Kelli



Õhupüssist sai laskmist proovida.  Mõnel lapsel ole see päris esimene kogemus püssi lasta. Pauliina oli juba varasemates laagrites seda proovinud ja täna tuli väga hea lask. Iga laps sai proovida 5 lasku. Juhendamas oli Uno ja tema abiliseks Tõnu











Noorkotks, Rait, oli noortele ette valmistanud  küsimustiku QIUZIZZ keskkonnas
Mia Marta oli meie kooli kõige tublim vastaja- sai Raidilt ka eripreemia


Noorkotkas, Armas, olles ise mitmekordne kabe ja male maakondliku võistluse võitja, tutvustas male- ja kabemängu nippe




Kuidas kompassi ja kaarti lugeda, seda tarkust jagasid,  Triinu ja  Tanel- Tom.












Kaari olevat juba varem ka püssilaskmist proovinud, aga püssi laadimine on pisikesele tüdrukule ikka raske ülesanne.






Oli ka vaba aega, et  skatepargis oma osavust proovile panna.
Õhtul, kell 21. 30 korreldasid  metsamängu- luuremängu metas. Omavahel side pidamiseks kasutati raadiosaatjaid.
Hommikuvõimlemine on iga laagri väga tähtis osa. Kõik laagri korraldajad olid hommikul vapralt platsis, et rõõmsalt hommikukargust nautida. Suunduti kooli staadionile.






Hommikusöök söödud ja oma varandus kokku pandud, kogunesid kõik laagrilised hommikurivistusele.
 Teine laagripäev on orienteerumise päralt. Orienteerumisklubi on Vastseliinas väga heal järjel, sest ringi juhendajaks on Lätimaalt Vastseliina elama asunud Inga Siegert.
Väiksemad lapsed said endale paariliseks suurema kodutütre või noorkotka- nii on kindel, et etteantud kontrollaja, 1, 5 tunniga, kõik tagasi jõuaks ja ära ei eksiks.  Ülesanne oli leida 15 punkti, kusjuures 5 lisapunkti olid väikese konksuga.












Iga  orienteerumisrajale suunduv paar pandi korrektselt kirja, ja iga laps sai orienteerumise lõpus oma  leitud punktide  ja raja läbimiseks kulunud ajaga   väljaprindtud lehekese

















Gerrit on väga mitmekülgne tubli noor, kes  tutvustab ja selgitab  hetkel  pisikesele orienteerujale orienteerumise kaarti. Aga ta juhendas laagris sõlmede tegemise töötuba.


Tagasiside laagrist oli positiivne. Päris paljud lapsed ei soovinud veel koju minna.


Suur tänu laagri  ettevalmistamise korraldamise eest tublidele noortele ja muidugi ka tänud  juhendajatele, kes võtsid eest kirjutada projekt laagri rahastuseks.  Suur tänu vanematele, kes andisd lastele võimaluse põnevaid kogemusi  saada  ja vahvaid uusi sõpru leida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kodu-uurijad" Naer on terviseks" Mia- Marta, Kaari, Eliise, Iti, Anni- Marie

Head noored kodu-uurijad  –    usinad nagu mesilased !  Armsad juhendajad  – töökad nagu sipelgad ! Meil ei jäänud keegi kahe silma vah...