pühapäev, 20. märts 2016

Emakeelenädala lõpetamine

Emakeelenädal algas luuletuste lugemisega. Esmaspäeval lugesid õpetajad, teisipäeval kuulasime 3. klassi etteasteid, kolmapäeval 2. klassi ja neljapäeval esinesime meie. 
Kirjutasime ise ka  kevadest luuletust. Eelnevalt tuletasime meelde riimsõnu, käisime õues kevadhõngu otsimas, linnulaulu kuulamas ja metsas esimesi kevadmärke otsimas. 
Luuletused said meil väga toredad. Esitasime neid kaaslastele klassis, kirjutasime kõige kaunima käekirjaga lehele. Kaunistasime ka oma luuletuse. Meie oskame juba kirjatähti ka- seetõttu kirjutasime omaloomingu veel kirjatähtedega ka. Kõigi laste vahvad  luuletused kaunistavad alates kolmapäevast koolimaja koridori. 
Neljapäeval valmis oma kooli laul. Tõnis Mägi mõtles muusika ka juurde. Laulsime koos kohe mitu korda seda laulu ja nuputasime, kuidas see veel kaunimalt kõlaks. 
Reedel lahendasime viktoriini ja rühmatöös koos sõpradega, nuputasime vanasõnu, kõnekäände ja vastandsõnu, tähestik oli ka vaja ritta seada. 
Mõistatused




Vastandsõnad



Kõnekäänud






Tähestik










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kodu-uurijad" Naer on terviseks" Mia- Marta, Kaari, Eliise, Iti, Anni- Marie

Head noored kodu-uurijad  –    usinad nagu mesilased !  Armsad juhendajad  – töökad nagu sipelgad ! Meil ei jäänud keegi kahe silma vah...