neljapäev, 2. juuni 2016

Spordipäev ja külastame Andre piimafarmi



Spordipäeva pidulik lõpetamine. Kõik olid väga rõõmsad!
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda koos põllumajandusettevõtetega korraldab täna avatud piimafarmide päeva. 30 piimafarmi üle Eesti võtavad täna piimanädala raames vastu rohkem kui 2300 põhikooli õpilast, et neile tutvustada kaasaegset piimatootmist.
Piimatootmine on üks Eesti tähtsamaid põllumajandusharusid. Piimatootjate olukord pole täna kiita, kuid seda enam vajame piimandusele uusi sõpru nii noorte kui vanade tarbijate hulgas, kes mõistaksid paremini, kui raske ja sihikindla tööga piim meie kõigi toidulauale jõuab. Piimatootmine on väärtus, mida peame hoolikalt hoidma,“ ütles põllumajandus-kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.









Loom pole farmis pelgalt tootmisvahend, vaid väärtuse looja. Ta toodab inimestele toitu,“ sõnab Tartumaal asuva Andre talu perenaine Erika Pääbus. Andre Farmi pere soovib pakkuda inimesele üht olulist toiduainet – piima. Pere soov ja eesmärk on seda teha väga heal tasemel, koheldes hästi loomi ning majandades keskkonnasõbralikult. Oma tegevusega soovitakse jätkata ja hoida elus esivanemate pärandit ja talu.
Farmide külastus toimub Veterinaar- ja Toiduameti heakskiidul.





















Brüsselis asuv rahvusvaheline juhtiv toidu ja jookide hindamisega tegelev International Taste & Quality Institute tunnistas Andre Juustufarmi toodangu Superior Taste Awards konkursil kolme kuldtähe vääriliseks.
„Andre Juustufarm esitas konkursile Andre Erilise ja Andre Grandi, mis said mõlemad rahvusvaheliselt tunnustatud tippkokkadest ja –sommeljeedest koosnevalt žüriilt kõrge tunnustuse,“ ütles Andre Juustufarm OÜ perenaine Erika Pääbus.
Pääbus lisas, et Andre Grand hinnati maksimumi ehk kolme kuldtähe vääriliseks ja Andre Eriline kahe kuldtähe vääriliseks - Andre Juustufarmi juustud on esimesed Eestis toodetud juustud, mis on pälvinud nii olulise rahvusvahelise tunnustuse.
Andre Farm on 1998. aastal asutatud piimatootmisega tegelev firma Tartumaal. 2015. aastal alustas ettevõte oma farmi lehmade piimast juustutootmist.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kodu-uurijad" Naer on terviseks" Mia- Marta, Kaari, Eliise, Iti, Anni- Marie

Head noored kodu-uurijad  –    usinad nagu mesilased !  Armsad juhendajad  – töökad nagu sipelgad ! Meil ei jäänud keegi kahe silma vah...