teisipäev, 27. oktoober 2015

Muusika teemapäev




 TERA PEEDU KOOLIS MUUSIKA TEEMAPÄEV


Külas Tõnis Mägi, kes räägib heliloomingust ja laulu loomisest. Hakkasime siis otsast  laulu looma. Mõtlesime kõigepealt  ühistelt sõnad. Seejärel hakkas Tõnis Mägi klaveril  muusikat looma ja sõnu laulu sisse seadma. Meie kõik olime hoolsalt loomingu protsessis osalised. Tuli välja, et laul jäi kuidagi lühikeseks. Tuligi sõnu juurde mõelda ja muusikat juurde luua. Väga põnev! Tõnis Mägi lubas meile veel külla tulla ja meie koolile oma laulu luua. Meie  abiga muidugi.


Vaido Petser, viisikandle töötuba. See oli  selline tund, et iga laps sai  ise kohe kandle ja trilleri kätte. Noot oli ka kandlekeelte all. Nii, et kohe hoolega mängima!


Muusikateraapia tund - lüüra helikeelega tutvumine, kivikestest pill, ksülofonid, jne, jne. Karmen Linnamägi pillidega saime tunnetada helide erinevust, helide kandvust ja tunda  helide hinge pugemise võimu.

Muinasjutud tegime heliliseks, elavaks.

Rütmipillide: tamburiini, tuulekella ja pudeliksülofoni valmistasime endale ka.

Päeva lõpus kogunesime saalis ja kuulasime, vaatasime ja esitasime teistele elavaid  muinasjutte, kuulasime laste esituses kandlelugu, mille nad ühe tunniga selgeks õppisid, esitlesime kaaslastele omavalmistatud pillidega ühe loo. 
Väga põnev ja õpetlik päev oli!
Suured tänud kõigile osalejatele!








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kodu-uurijad" Naer on terviseks" Mia- Marta, Kaari, Eliise, Iti, Anni- Marie

Head noored kodu-uurijad  –    usinad nagu mesilased !  Armsad juhendajad  – töökad nagu sipelgad ! Meil ei jäänud keegi kahe silma vah...