neljapäev, 27. september 2018

Õppepäev Teaduskeskuses Ahhaa

Enne õppepäevale minekut sõime natuke. Meie toitlustaja oli meile kokku pannud mitmekesise lõuna. Salati sõime koolimajas ära.


Giid tutvustas meile Teaduskskust ja rääkis nende maja reeglitest. Käitume nii, et kõigil on tore!


Esmalt tutvusime  püsinäitusega INIMENE.
Saime katsuda inimese südant, neerukive. Panime inimese elundid õigetesse kohtadesse ja pugesime emaüsasse....
Süda on selline....





 Minna Li näitas, milline luu temal katki on...


Lapsed said inimese siseelundid paika panna...

 Emaüsas



Siseeundid paika




Peagi algab töötuba "Meresauruste ajajoon"'



Töötuba algab.
















Meresauruste ajajoon ongi valmis




Vaba aeg iseõppimiseks

"Ahhaa, meresaurused"



Tähelepanu, kõik saurusehuvilised! Alates 4. maist tuleb sammud seada Teaduskeskus AHHAA poole, kus sind ootab uhiuus näitus “Ahhaa, meresaurused!”. Sukeldu ürgmere lainetesse ja tutvu eelajalooliste vee-elukate maailmaga.
„Ahhaa, meresaurused!“ on põnev näitus saurustest, kes elasid miljoneid aastaid tagasi meie planeedi veekogudes. Elusuuruses meresaurused liigutavad, teevad häält ja tekitavad tunde, et sa oledki päris ürgaegses merepõhjas! Kokku jõuab AHHAA saalidesse 18 elukat, kellest suurim on 15 meetrit pikk ja 5,3 meetrit kõrge.
Tule AHHAAsse ja:
  • Tutvu fantastilise veealuse ürgmaailmaga!
  • Saa teada, kui sarnased on miljoniaastased elukad tänepäeva loomadele.
  • Uuri välja, kas kõik saurused elasid samal ajal?
  • Tee selgeks, mis vahe on maal ja vees elanud saurustel.


äna algas üle-eestiline Teadlaste Öö festival


Täna algas kuni laupäevani vältav Teadlaste Öö festival, mille teemaks on keskkonnasäästlikkus ja taaskasutamine. Sündmuskohti, kus tänavune festival toimub, on üle 80. 
Festivali peakorraldaja Elmar Reinholdi sõnult tahetakse tänavusel festivalil rõhutada seda, et keskkonnasäästlikkus algab inimesest endast. 
„Me näitame, et igal meie tehtud tegevusel on järelmõju. Eriti siis, kui kasutame ühekordseid pakendeid ja muid tooteid. Paljuski ollakse teadlikud sellest, et prügitootmist tuleb vähendada, kuid meie tahame näidata, kuidas,“ ütles Reinhold. 
Igal aastal toob Teadlaste Öö festival oma kavasse uusi sündmusi ja põnevaid ettevõtmisi.  
„Tänavuseks uudissündmuseks on Keskkonnainvesteeringute keskusega koostöös toimuv „Prügiteadlaste päev“, mis leiab aset 29. septembril AHHAA keskuses. Sellel sündmusel on rõhk prügi tootmise vähendamisel ja ümberkasutamisel ning vanast uue loomisel. Prügi on kasutatav ressurss,“ ütles ta. 
Reinhold lisas, et festivali sündmuste eesmärk on õpetada inimestele midagi uut ja põnevat ehk ükskõik, millisele festivali üritusele minna, on uued teadmised garanteeritud. 
„Kõige särtsakama sündmusena tooksin välja Robolahingu, mis toimub neljapäeva õhtul Tartu Raadi lennuvälja angaaris. Lisaks eelnimetatule toimub reedel Teadlaste Öö festivali klassika - kaisuloomahaigla Tartu ülikooli lastekliinikus, kus tutvustatakse lastele mänguliselt haiglaprotseduure ning näidatakse, et arste ei ole vaja karta,“ lisas peakorraldaja. 
Kuna sel aastal tähistab kogu Eesti 100. sünnipäeva, siis leiab festivali raames üritusi, mis on pühendatud just vabariigi juubelile, vaadates tagasi viimasele sajale aastale. 
Tänavune Teadlaste Öö festival toimub 27.-29. septembrini üle terve Eesti. Festival kulmineerub reedel üle-euroopalise Teadlaste ööga. Erinevaid teadusega seotud sündmusi toimub terve nädala vältel üle terve Eesti. Loe toimuva kohta lähemalt aadressilt: www.teadlasteöö.ee.  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kodu-uurijad" Naer on terviseks" Mia- Marta, Kaari, Eliise, Iti, Anni- Marie

Head noored kodu-uurijad  –    usinad nagu mesilased !  Armsad juhendajad  – töökad nagu sipelgad ! Meil ei jäänud keegi kahe silma vah...