reede, 7. september 2018

Õppekäigul Heini Prosti muuseumis


 Tänane õppekäik toimus meil H Prosti Põllutöömasinate muuseumisse. Me ei läinud sinna ainult vanu masinaid vaatama, vaid seal toimus töötuba-  VILJAPEKSUMASINAGA VILJA PEKSMINE.
Selle töötoa eestvedajateks oli Keila Waldorfkool. Nemad külvasid juba eelmisel sügisel talirukki maha- Raplamaa põllule( 100 km olevat Keilast). Käisid pidevalt vaatamas, kuidas nende vili kasvab ja sel sügisel võtsid oma vilja sirpidega lõigates ja hakkidesse pannes üles- Kõik puha käsitsi töö.
Miks nad sõitsid siia- 200 km kaugusele oma vilja peksma? Sel lihtsal põhjusel, et Eestis ainuke  selline töötav viljapeksumasin on Heinol muuseumis.
Nii tore oli vaadata, kuidas seda tööd tehakse. Meil on põldudel ju kombainid, mis selle töö kärmelt ära teevad.
Meiegi saime uudsevilja maitsta!
Keila lapsed juba muretsesidki, et kas neile ikka jaab veel teri, et neid neid Hellenurme veskis jahiks jahvatada. See tähendab, et Keila lapsed sõitsid edasi - Hellenurme- viljateri jahuks jahvatama. See on samuti Eestimaal üks haruldane koht.
Tore õppekäik oli!
Peale meie kooli õpilaste olid üritusele tulnud veel lasteaialapsed Kongutalt, kaks kolmandat klassi Tartu Waldorfgümnaasiumist ja Viljandi Waldorfkoolist.






































Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kodu-uurijad" Naer on terviseks" Mia- Marta, Kaari, Eliise, Iti, Anni- Marie

Head noored kodu-uurijad  –    usinad nagu mesilased !  Armsad juhendajad  – töökad nagu sipelgad ! Meil ei jäänud keegi kahe silma vah...