esmaspäev, 16. oktoober 2017

5. okt õpetajate päev ja Meenikunno rabas 6. oktoobril


Õpetajate päeva hommikupoolikul andsid klassides tundi lapsevanemad: 1. klassi õpetasid Getteri, Henry ja Lee emad, 2. klassis toimetas Jaani ema, 3. klassis Kaidi ema, 4. klassis Danieli ema ja 5. klassis Teele ema. Kõik õpetajad veetsid aga mõnusasti juteldes ja maiustades aega kööginurgas. Oli üsna kosutav! Aitäh selle eest tublidele vanematele!

Pärastlõunal viis aga Jaani ja Joonase ema Anneli õpetajad Tartusse “ekskursioonile”. Tegelikult sattusime külastama põgenemistuba! Emotsioone oli mitmesuguseid, oli nii kõhklusi kui ka põnevil olekut. Jagunesime kohapeal kahte gruppi ja asusime missioonile- eesmärgiks oli 1,5 tunniga toast välja pääseda. Võib kinnitada, et välja kõik ka pääsesid ning turvaliselt pärast koju ka. Mis aga vahepeal toimus, sellest ajalugu vaikib!
IMG_20171005_090317.jpg

Reedene õppekäik algas uduse ja niiske hommikuga. Sooja bussi kogunenud, algas 1,5 tunnine sõit läbi mitme maakonna Põlvamaale, Meenikunno rabasse. Meiega sõitis kaasa ka giid, kes hommikul liinibussiga Tartust Peedule  kohale sõitis.
Alustasime oma 2,4 km pikkust rabamatka Päikeseloojangu maja lähedalt.Kuna teekond kulges kitsal laudteel, pani retkejuht  Pille-Riin kohe ka paika reeglid: liigume hanereas, rajast kõrvale ei astu ning kuulame hoolega, mida räägitakse. Saime kaasa täitmiseks ka töölehed.
Teel Liipsaare vaatetornini rääkis retkejuht meile rabas ja soos kasvavatest taimedest, marjadest ning seal elutsevatest loomadest. Teel sinna nägime putuktoidulist taime-huulheina. Siin-seal laugaste vahel oli näha loomade liikumisradu. Mõni jõudis suhu pista raja ääres kasvavaid jõhvikaid.
Esimese suurema peatuse tegime soojärve ääres. Valitses vaikus, mida harva kuuleb. See oligi sobiv koht söögipeatuseks. Esimene nälg kustutatud, liikusime vaatetorni poole. Milline imeline värviküllane sügisvaade avanes torni tipust! Seda oli vaja kindlasti jäädvustada. Olimegi jõudnud oma retke sihtpunkti ning tagasisõit võis alata. Päike kuldas sügisvärve ning muutis kojusõidu nauditavaks.
Õppekäik oli elamus neile, kes siin juba varem olid käinud, kui ka neile, kes esimest korda rabas olid.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kodu-uurijad" Naer on terviseks" Mia- Marta, Kaari, Eliise, Iti, Anni- Marie

Head noored kodu-uurijad  –    usinad nagu mesilased !  Armsad juhendajad  – töökad nagu sipelgad ! Meil ei jäänud keegi kahe silma vah...