neljapäev, 24. august 2017

Laager meie koolis




































23. ja 24. augustil viibisid Peedu kooli 2.-5. klassi lapsed koolialguse laagris. Laagri keskuseks oli sel aastal meie oma armas koolimaja. Kogunesime ennelõunal mõnusasse juturingi, et heita põgusalt pilk möödunud suvesse ja rääkida läbi eesootav päev.
Peale kosutavat lõunasööki asusime teele Elvasse, et minna külla õpetaja Siiri Puhalainenile. Tubli pooletunnise retke järel jõudsime Jõe tänavale, kus meid juba ootasid õpetaja Siiri ja Loviisi ema Kristiina. Laagriseltskond sai näha vana-aja tööriistu ja proovida töid ning tegemisi. Ühtviisi pakkusid väljakutset nii saagimine, puude lõhkumine, naelte löömine, pirru tegemine, pesulauaga pesupesemine, söetriikrauaga triikimine, linade vaalimine kui vikatiga heinaniitmine. Lisaks tutvustas õpetaja Joosep lusikate voolimist. Kõik olid tööga väga hõivatud ja keegi ei kurtnud, et mõni tegevus pole kontimööda. Keegi ei virisenud ka aeg-ajalt alla piserdunud vihmasabina pärast.
Tagasi koolimajas kinnitasime keha maitsva pajaroaga ning iga laagris osaleja sai valida endale meelepärase meisterdamise töötoa, agaramad jõudsid valida isegi mitu. Kahe tunni jooksul sai valmistada liivapilte ja unenäopüüdjaid, küpsetada, teha küünlalaternaid, meisterdada nii nahast kui puidust. Järgnes ühine jutuloomine ning õhtune tee omavalmistatud küpsetistega. Samuti sai üheskoos laule meeldetuletatud.
Kuna väljas ladistas vihma ja väljavaade lõket teha polnud kuigi ahvatlev, korraldasime õhtu lõpuks meeldejääva filmivaatamise. Seejärel oligi aeg magamiskoht valmis panna ning vaikselt lugedes end unemaale seada .
Järgmisel hommikul tantsisime end üheskoos jälle virgeks ning õnnitlesime õpetaja Joosepit sünnipäeva puhul. Peale hommikuringi ja maistvat kaerahelbeputru asusid kõik lapsed oma klassides laagrist kokkuvõtteid tegema. Valmisid suurepärased plakatid, mis näitasid väga selgelt, et iga laps oli laagrist leidnud just talle sobiva(d) ning meeldiva(d) tegevuse(d). Ja oligi laager selleks korraks läbi. Oleme tänulikud, et meil oli laagri läbiviimisel abilisi lapsevanemate näol. Tänu teie toele sai rõõmu ja tarkust terve koolipere!



















































Oleme kolmas klass. Oleme suured ja peseme nüüd ise nõusid.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kodu-uurijad" Naer on terviseks" Mia- Marta, Kaari, Eliise, Iti, Anni- Marie

Head noored kodu-uurijad  –    usinad nagu mesilased !  Armsad juhendajad  – töökad nagu sipelgad ! Meil ei jäänud keegi kahe silma vah...