pühapäev, 7. mai 2017

Teemapäev: tervis 3. mail ja 4. mai "Oravate aastarig"







Teemapäev: terviseennetus, 03.05.2017
Seekord olid koolil külas Tartu Tervishoiu Kõrgkooli tudengid ja nende juhendaja Marit Kiljako, kes on ühtlasi meie Minna Li ema. Tublid üliõpilased viisid läbi kolm töötuba. Kätepesu töötoas õpiti, kuidas tuleks põhjalikult käsi pesta.  Igaüks sai oma käte peale “mikroobid”, mis tuli võimalikult hästi maha pesta. Lõpuks sai käte puhtust kontrollida spetsiaalse masina abil.
Suhkru töötoas osalesid kõik suhkruviktoriinis, mis on leitav ka toitumine.ee kodulehelt. Samuti uuriti koos näitlikult kui palju suhkrut võib esineda erinevates toitudes.
Vigastuste ennetamise töötoas mõtlesid lapsed, missugused võiksid olla võimalikud ohud kodus ja kuidas saaks teha nii, et oleks väiksemate õdede-vendade jaoks turvalisem. Samuti mängiti läbi häirekeskusesse helistamine ning õnnetusjuhtumist teavitamine.

Lapsed olid terve hommikupooliku hästi kaasatud ning tegutsesid aktiivselt kaasa. Lõpetuseks tänasime Minna Li ema, kelle algatusel teemapäev toimus. Samuti tänasime kõiki rõõmsaid tudengeid, kes koolipäeva eriliseks ja mõtlemapanevaks muutsid.



2. ja 3. klass õppeprogrammil” Oravate aastaring”  Vapramäel, 04.05.2017
Õppeprogramm “Oravate aastaring” algas Vapramäe matkarajal kohe koolipäeva alguses. Õpetaja- retkejuht, Anna- Liisa, ootas meid juba orava kostüümidega. Nii vahva! Lapsed said terve matka kevadest- suvesse, suvest sügisesse, sügisest talve ja talvest uuesti kevadesse , matkata nagu päris oravad- oravate kõrvad peas. Talve tulles tuli karvavahetus- lapsed vahetasid kõrvadele heledama poole peale. Oravad on ju pisikesed. Kükitasime maha ja vaatasime kõrgeid puid, põõsaid, inimesi alt üles. Põnev, ja üllatav. Saime nii palju teada,et millal oravatel pojad sünnivad, kuidas ja mida nad söövad, kes on nende vaenlased ja kelle vaenlasteks on nemad ise. Anna- Liisal oli matk kokku pandud väga toredatest mängudest- seetõttu möödus aeg tuttaval matkarajal märkamatult.

Suur tänu Anna- Liisale väga vahva matka ettevalmistuse ja läbiviimise eest!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kodu-uurijad" Naer on terviseks" Mia- Marta, Kaari, Eliise, Iti, Anni- Marie

Head noored kodu-uurijad  –    usinad nagu mesilased !  Armsad juhendajad  – töökad nagu sipelgad ! Meil ei jäänud keegi kahe silma vah...