kolmapäev, 4. mai 2016

Mõõtühikud- praktiline tund

Euro, sent. kilogramm, gramm, liiter, pool liitrit, meeter, kilomeeter-  mõõtühikute tundmaõppimine on meil käsil. 
 Tunnis võtsime välja rahalaeka, kus olid väga erinevad paberrahad ja mündid. Rehkendasime nende müntidega. Pärast pesime seebi ja veega käed korralikult puhtaks, sest raha on väga must asi. Mis on aga raha väärtus? Arutasime kõigepealt tunnis ja siis sõitsime Elvasse tööstuskaupade poodi. Minnes vaatasime, kui pikk on meeter, Mitu meetrit on kooli juurest Elva jõeni - täpselt 1 km oli. Lapsed teadsid, et 1 km on 1000 meetrit. Elva poeni oli 4500m.  Mõõdetud. Nüüd läksime vaatama ja uurima, milliseid mõõtühikuid on vaja teada, et poest õige asi endale osta. Uurisime silte ja katsusime ise asju tõsta, et kui raske on 25 kg ja kui raske 5 ning 3 kg. 10 liitrit ostsime me lillemulda- see tundus kõige mõistlikum. Vaatasime hinda ja uurisime kauba sisu. Mis on kauba väärtus ja hind? Seda läksime veel üle küsima Tristani emalt, kes töötab Tele 2 poes- müüb telefone. Kõige kallim telefon maksis 816 eurot, aga samade funktsioonidega telefoni saaba ka 500 euro eest. Võta siis kinni, mis on hind ja mis kauba väärtus?
Eks tuleb neid mõõtühikuid veel tublisti uurida ja katsuda ja mõõta.....ja.....







Küsisime, et kas annab kaubelda ka, aga ei....!








Klassis on kressi taimed juba nii suureks kasvanud. Nüüd on nad suuremas kastis ja hoolitseme nende eest sama hästi edasi, siis näeme neid kauneid lilli varsti ka õitsemas.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kodu-uurijad" Naer on terviseks" Mia- Marta, Kaari, Eliise, Iti, Anni- Marie

Head noored kodu-uurijad  –    usinad nagu mesilased !  Armsad juhendajad  – töökad nagu sipelgad ! Meil ei jäänud keegi kahe silma vah...